Onze vaste vertrekplaats bevind zich aan de rand van het oude centrum van de “Glasstad” Leerdam. Bij vertrek heeft u een schitterend uitzicht op de haven, de oude stadswallen en de “Royal Leerdam” Kristal fabrieken.

Tijdens uw vaart stroomopwaarts over “De Linge” zal de kapitein u op de hoogte houden van hetgeen er te zien valt en passeert u de 14e eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een “spannende” passage van de Hollandse Waterlinie mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen.

De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van Reigers, Ooievaars, Ysvogels en wilde ganzen, u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen zien!Na een van de vele bochten doemt opeens het Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween.

Gezeten op een van de 2 dekken op het comfortabele schip kunt u vanaf het “Gat van Acquoy” goed zien dat er ook in Nederland een “Toren van Pisa staat”.
Indien er bij een rondvaart van 120 minuten stroomopwaarts wordt gevaren, wordt er tussen de Betuwse dorpjes Gellicum en Rhenoy wordt een sierlijke draai gemaakt en vaart u rustig terug naar Leerdam. Wij varen heen en weer op de rivier de Linge.

Bij langere vaarten kunnen wij doorvaren naar Beesd, waar dan gekeerd wordt omdat onze schepen NIET onder het viaduct van de A2 door kunnen varen.
De maximale vaarsnelheid op de Linge is 7,5 km per uur.
Voor de vaartocht van Leerdam naar Beesd en weer terug zijn wij minimaal 4 uur onderweg.

De kapitein beslist aan de hand van de lengte van de rondvaart, de waterstand en het tijdstip van de vaart in welke richting er gevaren wordt.