Voorjaar/Bloesem arrangement 11.00 uur (*) Het schip ligt al op u te wachten u wordt ontvangen met koffie en gebak. Zodra iedereen er is gaan de trossen los en vertrekken we stroomopwaarts: de Betuwe in !
  We passeren achtereenvolgens de plaatsen Asperen waar we door het smalle sluisje bij fort Asperen varen en daarmee een stukje van de Hollandse Waterlinie van dichtbij kunnen bekijken. Daarna ziet u dat in Acquoy de toren van Pisa staat. Na de passage van het “Gat van Acquoy” ziet u rechts de kerktoren van Gellicum vlak achter de dijk. Nadat we onder de provinciale weg tussen Leerdam en Geldermalsen door zijn gevaren ziet u links tussen de fruitbomen door het dorpje Rhenoy. Weer een stuk verder aan de rechterkant Rumpt en aan de linkerkant Beesd. En zowel op de linker als op de rechteroever kunt u de fruitboomgaarden zien. Met die prachtig bloeiende bloesems of de steeds groter wordende appeltjes peertjes kersen en pruimen; de juwelen van de Betuwe !
  Om ongeveer 13.00 uur (*) keren we ter hoogte van molen “De Vrijheid” om en varen we langzaam terug naar Leerdam. U kunt gaan genieten van een heerlijk lunchbuffet bestaande uit : Diverse soorten wit bruin en volkoren brood, harde en zachte witte en bruine bolletjes en puntjes, rozijnenbrood, roomboter en dieet margarine, hagelslag en chocolade pasta, pindakaas en jam, 5 soorten vleeswaren en twee soorten kaas en we serveren een rundvlees kroket en bovendien 2 x koffie of thee of 1x een glas melk. het buffet wordt uiteraard naar behoefte aangevuld. Om ongeveer 14.00 uur (*)kan iedereen een consumptie uit de “Hollandse bar” bestellen (tapbier, fris, huiswijn, binnenlands gedist. of vruchtensap)
  15.00 uur (*)We zijn weer terug in Leerdam
  Prijs € 40,00 per persoon
  (*) deze tochten kunnen met een ander start tijdstip worden in gepland,  uiteraard wijken dan ook de overige tijdstippen af.
   

 

vorigevolgende