Koffie met tractatie
Entree marechaussee museum
Rondvaart 120 minuten over de Linge
Uitgebreid lunchbuffet incl 2 x koffie thee of 1 x melk
Fietshuur incl. routekaart OF Entree Glasblazerij

Stedentrip van Buren naar Leerdam

Om 9.30u komt u aan in Buren (met eigen vervoer) voor een bezoek aan het Museum der Koninklijke Marechaussee, hier staat de koffie/thee met iets lekkers voor u klaar. Het museum geeft inzicht in de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee, de voormalige Politietroepen en de voormalige Rijksveldwacht. Schilderijen, documenten, gebruiksvoorwerpen, uniformen, wapen en vervoersmiddelen, waaronder paarden, rijwielen en pantservoertuigen zijn stijlvol tentoongesteld. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de stal, het brigadebureau en de andere diorama’s. Daarna gaat u op eigen gelegenheid naar Leerdam.

  11.45 uur –  Inschepen aan boord van de schepen van Rederij Leerdam.
  Om kwart voor 12 ligt het luxe partyschip van Rederij Leerdam al op u te wachten. Na het inschepen komen de dames van de bediening langs met koffie, thee of melk. Het buffet wordt rijkelijk gevuld met streekproducten en brood voor een heerlijke Betuwse lunch tijdens een 120 minuten durende rondvaart over de rivier “De Linge”.U passeert onder andere het stadje Asperen en de dorpjes Acquoy en Gellicum. Maar het meest indrukwekkende tijdens deze schitterende tocht is toch ongetwijfeld de passage van “De Nieuwe Hollandse Waterlinie” ter hoogte van “Fort Asperen”. Het schip past maar net tussen de muren van het sluisje door. Als iedereen muisstil is, dan lukt het de zeer bekwame kapitein misschien om zonder de wanden te raken deze passage te volbrengen. Om 14 uur meert het schip weer af aan de Veerstoep te Leerdam.
  Een korte wandeling langs de stadswallen van Leerdam brengt u in de wereld van het glas, dat Leerdam beroemd heeft gemaakt. In “De Glasblazerij” kunt u met eigen ogen zien hoe men van gesmolten zand, vaardige handen en een gecontroleerde ademstoot de meest prachtige voorwerpen kan maken. De felle kleuren van het gesmolten glas, in de meer dan 1300 graden hete ovens, spreken tot de verbeelding.U zult hier ongetwijfeld nog vele malen aan terug denken als u het glas heft of een fles in de glasbak deponeert. Een bezoek aan de winkel toont u wat hier wordt gemaakt en misschien komt u wel dat “koopje” tegen waar u al zo lang naar zoekt.
Of u maakt op eigen gelegenheid een fietstocht over de dijk met behulp van een routekaart, bepaald u zelf afstand en snelheid
Om ongeveer 4 uur vertrekt u vanuit de “Glasstad” Leerdam huiswaarts of naar uw volgende bestemming.
   Prijs vanaf p.p. € 40,00 >25 personen op basis van eigen vervoer.

 

OPTIONEEL: In plaats van de rondvaart van 120 minuten inclusief onze uitgebreide lunch kunt u ook kiezen voor een uitgebreid warm en koud buffet én een uurtje langer varen tegen een meerprijs van slechts € 15,00 voor details : 0345-651269

vorigevolgende