Boerenmeisjes en Hofdames

Om ongeveer half 10 arriveert u (op eigen gelegenheid) bij de zuivelboerderij van de familie Kuiper te Giessenburg. Op dit moderne bedrijf kunt u zien wat het betekent als je in 2014 boer bent in Holland. U kunt op een groot scherm een film zien. Deze toont u welke werkzaamheden er op dit boeren bedrijf door de seizoenen heen dienen te gebeuren, om er voor te kunnen blijven zorgen dat wij verse melk en andere zuivelproducten kunnen kopen. Het zal u verbazen hoe schoon en efficiënt een dergelijk bedrijf tegenwoordig werkt.

  Per eigen vervoer gaat u naar Leerdam. Om kwart voor 12 ligt het luxe partyschip van Rederij Leerdam al op u te wachten. Het buffet wordt rijkelijk gevuld met streekproducten en brood voor een heerlijke Betuwse lunch tijdens een 120 minuten durende rondvaart over de rivier “De Linge”.U passeert onder andere het stadje Asperen en de dorpjes Acquoy en Gellicum. Maar het meest indrukwekkende tijdens deze schitterende tocht is toch ongetwijfeld de passage van “De Nieuwe Hollandse Waterlinie” ter hoogte van “Fort Asperen” . Het schip past maar net tussen de muren van het sluisje door. Als iedereen muisstil is dan lukt het de zeer bekwame kapitein misschien om zonder de wanden te raken deze passage te volbrengen. Om 14.00 uur meert het schip weer af aan de Veerstoep te Leerdam.
  Een wandeling van minder dan 5 minuten brengt u bij het “Hofje van mevrouw van Aerden”. Nederland telt vele Hofjes welke stevig ingeklemd zijn in stadscentra. De locatie van Het Hofje van Mevrouw Van Aerden aan de rivier de Linge is daarom uniek. De stijl van het Hofje van Mevrouw Van Aerden is een mix van Hollandse degelijkheid, Franse elegantie en een tikje Rococo. 15 november 2007 was een historische dag in het bestaan van het Hofje van Mevrouw Van Aerden. Precies 235 jaar na de opening, opende het Hofje opnieuw haar deuren, maar nu als museum. Het museum brengt u een verrassende stap terug in de vaderlandse geschiedenis, waarin het Huis van Oranje, de 80-jarige oorlog en Napoleon een belangrijke rol speelden. Ook biedt het museum u een bijzondere schilderijencollectie van 17e eeuwse meesters in een 18e eeuwse setting. Kortom een bezoekje meer dan waard ! Na het bezoek kunt u nog even door het gezellige centrum van de “Glasstad” wandelen.

Prijs p.p. € 45,00 >25 personen op basis van eigen vervoer. * Prijzen touroperators op aanvraag.

vorigevolgende