Koffie met tractatie
Demonstratie klompenmaken + bezoek aan de winkel
Rondvaart 120 minuten over de Linge
Uitgebreid lunchbuffet incl 2 x koffie thee of 1 x melk
Fietshuur incl. routekaart OF Entree Glasblazerij

Linge Oude Ambachten

09.30 uur Aankomst in Dussen (eigen vervoer), waar u klompenmakerij “Den Dekker” bezoekt. De koffie met cake staat al op u te wachten. De klompenmakerij is in 1842 opgericht door de familie van Gennip. In 2002 is de klompenmakerij in een nieuw jasje gestoken. Om de traditie van het oude ambacht levend te houden heeft Piet van Gennip, dit unieke ambacht overgedragen aan Peter den Dekker. Hij laat in de werkplaats de bezoekers zien hoe het oude ambacht wordt uitgeoefend. Daarnaast vindt u in het museum een expositie van de gebruikte gereedschappen. In het museumgedeelte laat Piet den Dekker het oorspronkelijke klompen maken zien, waarbij met de oude gereedschappen de opeenvolgende handelingen worden uitgevoerd. Nadat de boomstam van populair of wilgenhout in schijven is gezaagd, wordt de schijf in stukken gehakt. Dan kan het klompen maken beginnen. U kunt alles van dichtbij bekijken. Hierna kunt u in de winkel nog een leuk souvenir uitzoeken of loopt u rond over het erf, daarna vertrekt u op eigen gelegenheid naar Leerdam.

11.45 uur – Inschepen op luxe partyschip van Rederij Leerdam te Leerdam
U wordt welkom geheten aan boord van het luxe rondvaartschip, afvaart om 12.00 uur. Tijdens de 120 minuten durende rondvaart over de Linge serveren wij een heerlijke lunch, incl 2 x koffie of thee of melk Tijdens de 2 uur durende rondvaart met explicatie kunt u naar hartenlust genieten van het schitterende riviertje De Linge en het  Betuwse landschap. U passeert onder andere het stadje Asperen en de dorpjes Acquoy en Gellicum. Maar het meest indrukwekkende tijdens deze  tocht is toch ongetwijfeld de passage van “De Nieuwe Hollandse Waterlinie” ter hoogte van “Fort Asperen” . Het schip past maar net tussen de muren van het sluisje door. Als iedereen muisstil is dan lukt het de zeer bekwame kapitein misschien om zonder de wanden te raken deze passage te volbrengen. Om 14.00u meert het schip weer af aan de Veerstoep te Leerdam.
Bij terugkomst in Leerdam om 14.30u brengt u een bezoek aan de aan de voet van de stadswal gelegen Glasblazerij. Op deze unieke locatie kunt u het ambacht van glasblazen op uw gemak kan aanschouwen, vanaf de tribune of vanaf de werkvloer. Met eigen ogen ziet u hoe de vaardige handen en een uitstekende adembeheersing, de mooiste voorwerpen kan maken van glas; hoe het zand veranderd in glas en wat men er van kan maken. De uiterst bekwame vaklieden hanteren naast de blaaspijp ook de microfoon, zodat u exact weet wat men doet. Misschien heeft u zelfs het geluk dat u uitverkoren wordt om zelf een poging te wagen een glasvoorwerp te blazen. Het geheel wordt op professionele wijze begeleid door medewerkers van het Glascentrum. Na afloop kunt u een bezoekje brengen aan de galerie en showroom of rondwandelen in het gezellige centrum van Leerdam met ook vele galerieën. (Glasblazerij is op maandag gesloten, evt te vervangen door andere activiteit)
* OPTIONEEL: In plaats van de rondvaart van 120 minuten inclusief onze uitgebreide lunch kunt u ook kiezen voor een uitgebreid warm en koud buffet én een uurtje langer varen tegen een meerprijs van slechts € 15,00 voor details : 0345-651269

Prijs p.p. € 35,00 >25 personen op basis van eigen vervoer.

vorigevolgende